کبد

portfolio image

آزمایش کبد

آزمایش کبد چیست ؟

آزمایش کبد که به عنوان پانل کبد نیز شناخته می شود، تست های خونی هستند که آنزیم های مختلف، پروتئین ها و سایر مواد ساخته شده توسط کبد را اندازه گیری می کنند. مواد مختلف اغلب به طور همزمان روی یک نمونه خون آزمایش می شوند و سلامت کلی کبد شما را بررسی می کنند.

بسیاری از افراد به پزشک مراجعه می‌ کنند و پزشک متخصص برای آن ها آزمایش کبد را تجویز می‌ کند. این افراد بر اساس علائم و نشانه هایی که دارند ممکن است دارای مشکلاتی در ناحیه کبد باشند. به همین علت آزمایش کبد می تواند مشکلات موجود در کبد را مشخص کند.

این آزمایش از طریق خون انجام می‌ شود و می‌ تواند میزان سلامت کبد را مشخص کند. همچنین آسیب هایی که به کبد وارد شده را نیز مشخص می کند. پزشکان متخصص با استفاده از جواب آزمایش می توانند داروهای مورد نیاز را برای فرد تجویز کنند. آزمایش کبد تنها محدود به یک آزمایش نمی باشد و مجموعه ای از آزمایش‌ ها و تست‌ ها را در بر می‌گیرد. کبد جزو یکی از اعضای مهم بدن به حساب می آید که در پشت آخرین دنده قرار گرفته و در بالای ناحیه شکم‌ می‌ باشد. به وجود آمدن مشکلاتی در کبد می تواند سیستم و سلامت بدن را با اختلال روبرو کند.

 

دلیل آزمایش کبد چیست؟

شایان به ذکر است که اگر بیماری های کبدی به موقع درمان نشوند موجب بیماری های خطرناک تر و حتی مرگ شوند. هر فردی باید به طور مرتب کبد خود را چک کند که متوجه شود کبد شان عمل کرد درستی دارد یا خیر. دقت کنید که کبد علاوه بر کار های ذکر شده مسئول تنظیم قند خون،  حفظ تعادل در مقدار هورمون ها ، تولید عواملی که با عفونت ها و بیماری ها مبارزه کنند، از بین بردن مواد زائد و مضر از خون، از بین بردن باکتری ها و غیره است پس به هیچ عنوان نمی توان به سادگی از کنار  آن گذشت پس حتما انجام آزمایش کبد را جدی بگیرید.

آزمایش کبد چرب

اگر مایل هستید که همه چیز را درباره ی آزمایش کبد بدانید و بدانید که آزمایش کبد چیست ما را در طی این مقاله همراهی کنید. لازم به ذکر است که این آزمایش از تعدادی آزمایش که برای تجزیه و تحلیل، تشخیص و کنترل بیماری است . قطعا می دانید که کبد دومین عضو بدن است و سمت راست شکم و در قسمت پشتی آخرین دنده جای دارد ؛ از آن جایی که کبد جایی برای تولید آنزیم ها، فاکتور های انعقاد خون، پروتئین،  تنظیم هورمون و هم چنین برای ذخیره مواد معدنی و ویتامین ها است خیلی باید به سلامت آن اهمیت دهید تا خدای نکرده مشکلی پیش نیاید . علاوه بر این باید خدمتتان عرض کنیم که کبد موظف است مواد و هم چنین دارو هایی که برای بدن مضر هستند سم زدایی کند . حال سوال این جا است که در چه مواقعی این آزمایش باید انجام شود.

 

 

عملکرد کبد چیست؟

کبد شما یک اندام ضروری با عملکردهای متعدد است. آشنایی با عملکرد کبد:
• صفرا تولید می کند تا به هضم غذا کمک کند.
• برای بدن پروتئین می سازد.
• آهن را ذخیره می کند.
• مواد مغذی را به انرژی تبدیل می کند.
• موادی ایجاد می کند که به لخته شدن خون شما کمک می کند (برای التیام زخم ها به هم بچسبید).
• با ایجاد فاکتورهای ایمنی و حذف باکتری ها و سموم (موادی که می توانند به بدن شما آسیب برسانند) از خون شما به مقاومت در برابر عفونت ها کمک می کند.

بیماری کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب (استئاتوز) یک بیماری شایع است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد می شود. یک کبد سالم حاوی مقدار کمی چربی است. زمانی که چربی به 5 تا 10 درصد وزن کبد شما برسد مشکل ساز می شود.